Wednesday, April 28, 2010

CELCOM Broadband : SUCK!!!

Share
Pastinya anda sudah membaca post saya sebelum ni yang bertajuk CELCOM Broadband : Dimanakah Gahnya kan? Hari ni saya masih di dalam kekecewaan dan marah dengan CELCOM. Seharian tidak boleh surf internet. Pernahkah anda mendapat banner sebegini apabila anda ingin surf internet menggunakan Firefox atau Internet Explorer? Banner tanda kasih sayang Celcom kepada para pelanggan yang setia. Huhuhu.

Klik gambar untuk besarkan

Mm..sy dah call Celcom (1111) dan operator bahagian broadband ckp "dah ramai customer complaint ttg masalah ni. Tp, encik boleh cuba sebentar lg sbb benda ni x lama." Tak lama apenye, sampai kesudah dapat benda yang sama jugak. Dah hangin & putus asa pun. Huhuhu...satu je yang boleh ckp kat sini "CELCOM SUCK!!!".

Satu lg masalah, minggu lepas sahabat sy menggunakan simcard postpaid broadband sy utk digunakan di Penang. Jd, untuk surf internet sy pun belilah simcard prepaid Celcom Blue. Dalam ade RM5 dan reload RM30. So, total kredit RM35 kesemuanya. Register RM6 Daily Unlimited Broadband. (tekan *119# ataupun *118#). Genap sehari, sy dah tak guna pun lg simcard tu utk surf internet & simcard tu sy tinggalkan di atas meja. Bbrp hari kemudian, sy nak guna internet dan register Daily Unlimited Broadband...permintaan di reject. Cek-cek kredit...jeng..jeng..jeng..Baki = RM 0.00. Huhuhu...Call operator Celcom (1111) tanye mane pegi sy punye balance kredit RM 29 lg tu? Dan jawapannye amat mengecewakan..dia pun xtau mane peginye,cek kat dalam sistem pun xde.  X boleh trace. Ghaib begitu aje. Di suruh call 3 jam kemudian & still xdpt solution. Then suruh call lg dlm 24 jam pulak. Still juga x dapat trace. So,persoalannya..kemanakah perginya RM 29 tu sedangkan simcard tu letaknya di atas meja. Macam andaian yg Celcom berikan..mungkin ade ter"call" sape2 smpi abis kredit, mungkin tak sedar tertekan internet kat henpon & mcm2 lagi. Masalahnya...simcard tu x attached langsung kat mana2 electronic device/modem/henpon Macammana kredit boleh lesap? Huhuhu...Sapa2 yg ade pengalaman mcm ni,kongsi2 la mcmmane nak dptkan balik kredit tu. Rugi je. Celcom jugak yang untung. Ape2 pun...Celcom Memang Tak Best. The End.

6 comments:

wanyusnira said...

huh.. teruk jgk ye celcom.. ingatkan maxis je ada perangai macam tu.. agaknye sume provider skg kire nak untung je..

bos aku pun br je 2,3 ari lepas bebel pasal bil celcom die tibe2 ade caj intenet 49hengget walopun die xpki hp tu sgt.. musykil gler..

FizwaN said...

tu la pasalnye yus..hangin satu badan dah aku ngan celcom ni. Yus..jemput lawat official page aku kat http://www.fizwan.com & jemput jd folower ye :-)

Seri Bahasa said...

pasal frust ngan celcom ni seri tukar streamyx. tapi dua2 pun sama bermasalah. kat malaysia ni internet bukan setaraf negara maju.

zamree said...

jadi orang subang jaya gak best.. leh pakai HSBB..setakat nih tak mengecewakan lagi lahh..

mia said...

ala.kdang tmpat korag yg tade line kowt..len kali cek la dlu coverage kt tmpat korg.email je www.celcom broadband.com...kt tmpat sye kt jb ok je..line laju je..ble bkk smpai 2,3 page lg...

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

lamanye tak jengah blog ko. tapi nak komen gak. try DG broadband. ok sgt2. berbaloi lah