Tuesday, November 23, 2010

Special Entry : Kenangan Zaman Kanak-Kanak - Polis Angkasa Gaban

Share
Malam nie rasanya macam nak mengimbau kenangan zaman kanak-kanak dulu. Bagi sape-2 yang membesar pada zaman 90-an pastinya kalau sebut je cite Gaban, Suria Perkasa Hitam, Maero Attact, Flash Man, Mask Man, Ultraman & Power Rangers pastinya akan membangkitkan kenangan yang tak dapat dilupakan. Cite-cite yang banyak mempengaruhi kehidupan seharian masa kecik-kecik...balik sekolah terus pegi mengaji sbb takut x sempat balik cite dah start..satu kerugian yg amat sgt,gi sekolah mmg topik hangat la...hehehe,mmm...sedikit sinopsis tentang cite gaban ni.. sy pun x sure nape la leh addicted sgt ngan cite gaban & cite-cite seangkatan dengannya sbb bila tgk balik skrg ni,ntah ape la yg bestnye..huhuhu

Gaban berasal dari planet Star Bart, manakala ibunya adalah org planet bumi. Gaban pergi ke bumi untuk menyelamatkan bumi daripada penjahat alam semesta iaitu Marco. Pembantu Gaban bernama Mimi iaitu anak presiden planet Star Bart yang menyusup masuk ke dalam kapal angkasa Gaban ketika Gaban bertolak ke Bumi. Mimi ni kelebihannya dia boleh jadi burung, burung nuri kaler hijau kalau x silap...hehehe,kapal angkasa gaban yang juga membawa sebuah lagi kapal angkasa kecil yang boleh bertukar menjadi robot naga yg nama penuhnye Electronic Beast Torukini atau nama manjanye "Toru"...manakala motor + kereta  = motokar Gaban bernama Sabarian,selalu jugak Gaban guna motorkar Sabarian ni sbb dia boleh bergaya naik motokar nie sambil berdiri & berposing maut. Kalau x caye tgk gambar kat bawah ni, bukan main macho dia posing kat atas motokar Sabarian dia tu..



Antara skill-skill yang selalu digunakan ialah Lazer Z, Detective Kick, Super Light, Laser Eyes & beberapa skill yg sy x ter"explore"..hehehe,tp..yg skill paling glamer & kira conclusion la..konpem menang iaitu Gaban Z, belah dua...hahaha..jom tgk intro & dengar lagu Gaban yang catche & sungguh glamer tu...wakasau..wakasau..



Kat bawah nie pulak, gerak perlahan bagaimana Gaban transform...hanya 0.05 saat je yg diperlukan...siap ade gerak perlahan lg,hehehe...tgk skali bagaimana Gaban beraksi...selamat mengimbau kenangan zaman kanak-kanak...




Terlalu cepat masa berlalu..yg tinggal kenangan (",)

2 comments:

kEruL said...

hahaha...bagus betul entry nih! tetibe teringat balik zaman dragonball ngan sailormoon...
=))))
thanx, menceriakan pagi sy

Ayna Tan said...

zaman kanak-kanak mmg best..xperlu nk pk ape2..yeay