Friday, January 29, 2010

Peluang Perniagaan : Pengedar/Ejen Streamyx, Celcom, Credit Card, Personal Loan

Share
Peluang Perniagaan/Kerja Part Time : Jadi Pengedar Produk TM, Celcom, AmBank, Al-Rajhi, Pos Malaysia dan Lain-Lain Lagi.

Duit..duit..duit..tgk Shrek pun dah tertekan & pening kepala sbb tgh fikirkan ttg duit..hehehe. Sekarang ni nak tak nak memang kita kena akui bahwa sekarang ni zaman duit. Duit penting dari segala-galanya. Betul tak? Semua benda nak kena kuar duit. Gi toilet pun kalau xde duit kena tahan sampai berpeluh-peluh cari stesen minyak. Huhuhu. Macam-macam peluang perniagaan wujud bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Kenapa? Kerana semua org sentiasa mencari peluang untuk tambah duit lebih. Sebab, duit sentiasa tak cukup. Kali ni saya nak bincangkan tentang sebuah program yang mampu untuk menambah pendapatan anda.
gram ni dikenali sebagai "Kuala Lumpur Trade Program (KLTP)". Pernah dengar x? Kalau belum mesti anda minat nak tau kan? Mm..program nie di bawah kelolaan Dewan Perniagaan Melayu Kuala Lumpur. Program ni merupakan program keusahawanan & perniagaan berprestij dan unggul yang boleh membantu anda mencapai aspirasi anda untuk menjadi usahawan terlatih yang berjaya dan berdaya saing. Ape yang menariknya tentang program ini adalah program ni menawarkan hak pengedaran (lesen la tu) produk-produk terpilih yang terhangat di pasaran. Produk-produk ni semua orang tahu dan tak perlu nak promosi lebih-lebih pun. Antara produk-produk yang di tawarkan seperti Produk Telekom Malaysia (seperti Streamyx, Fixed Line, iTalk & etc), Produk Celcom (spt broadband, postpaid, prepaid & etc), Produk AmBank, Personal Loan Al-Rajhi Bank, Pos Malaysia dan mcm-mcm produk berprofil tinggi yang akan diupdate dari semasa ke semasa. Contoh produk seperti kat bawah ni:Lepas join program ni, anda akan mendapat sokongan terkini, latihan keusahawanan, latihan perniagaan, latihan tentang produk, latihan penjualan terbaik yang pasti mampu membantu anda untuk berjaya. Anda jugak oleh hantar seberapa ramai staff anda untuk belajar tentang produk. Selain tu, pihak KLTP ni jugak akan tolong anda dengan paper work diorg untuk dapatkan pinjaman perniagaan daripada badan-badan kewangan terutamanya TEKUN. Tp,itu kalau anda layak dan takde sejarah buruk kewangan sebelum ni. Kelayakan mcm nak mintak loan biasa. Program ni memang sesuatu untuk sesiapa sahaja di Malaysia ni. Sebab nama aje Dewan Perniagaan Kuala Lumpur tp dia cover satu Malaysia.

Untuk pengetahuan anda, mmg kos untuk dptkan hak pengedaran ni agak mahal. Tp, masih di dalam kategori mampu dan tak mengarut. Tengok produk la kan? What do you expect? Produk yg memang org cari & hari ade iklan kat mane2 je. Dan yang lebih menarik adalah komisyen yang ditawarkan. Memang komisyen yg paling tinggi yg boleh di berikan untuk setiap produk. Tak boleh dapat di mana-mana. So, kalau anda berminat..anda boleh KLIK SINI untuk dapatkan Je
mputan Ekslusif untuk menghadiri seminar aka briefing tentang program ni. Itu mmg syarat pertama utk sertai program ni sbb kena gak tau selok belok dulu kan. Kot-kot teruja nak buat duit jangan main terjah je. Bertindak mengikut arahan. Hehehe. Kalau kat Lembah Klang, seminar ni buat kat tingkat 50 Menara Telekom yg dkt area Federal Highway & Midvalley tu. Bila lg beb nak naik tingkat 50 Bangunan TM tu? Hehehe...Kalau betul-betul berminat tp x cukup modal, cari je rakan kongsi sbb memang senang nak balik modal. Pegi sama-sama utk dengar briefing.


Pengalaman sy dgn program ni. Mm..boleh dikatakan sy ni antara perintis program ni sbb sy join program ni pada hari pertama ianya dilancarkan. Hehehe. Kita kena sentiasa mencipta dan merebut peluang kan. Jgn dah lapuk baru nak join. Phm-phm jela kan? Lebih2 lg program2 MLM. Mm...mmg x rugi jd pengedar ni, bukan sy cari org tp org cari sy..tp,brouser promosi & name card kena tabur banyak2 la..modal sekeping bape la sgt kan? Sy jugak ade bukak booth di pasaraya, di universiti dan sebagainya. Slalunye TM yg akan offer. Mm..kalau bukak booth TM (Streamyx), semua benda di sediakan. Kadang-kadang tu sewa tapak pun TM bayar. Bagi baju, free gift, meja promosi dan sebagainya. Sy hanya perlu sediakan diri, pekerja dan borang pendaftaran TM. Mm..pelanggan x perlu byr satu sen pun kepada sy. Semua masuk bil bulan pertama. Dan dengan borang pendaftaran tu sy tukar dengan komisyen. Setakat ni memang sentiasa ada org yang call sy utk produk-produk ngan TM/CELCOM terutamanya. Tak payah susah-susah kuar duit buat iklan sbb kuar je kat TV & Surat khabar org dah tau ttg promosi terkini. Tp, biasala kan. Sape la yg rajin nak gi TM/Celcom. Nak layan trafik jem lg, nak cari parking lg, nak bayar parking lg, plg2 kena saman sbb parking secara haram sbb hangin cari parking x jumpa2...huhuhu,rugi2..kalau nak pegi pun time rehat yg ciput tu jugak la nak terkejar-kejar, panas lak tu. So, org akan call sy set jumpa kat area rumah diorg...smbl isi borang smbl minum teh tarik kat kedai mamak. Begitu la serba sedikit pengalaman setelah setahun menjadi pengedar produk terhangat di pasaran nih.


Kat sini jugak,sy ingin mencipta peluang kepada sesiapa yg sedang mencari peluang. Kalau anda berminat sgt dgn program ni, tp xde modal atau anda hanya nak jual produk Streamyx aje ataupun Celcom Broadband je (atau credit card & personal loan). Sudi-sudikan lah jd ejen sy. Tak kira di mana anda berada. Tp, seeloknya yg senang untuk berjumpa. Anda rasa anda nak buat part time sebagai ajen Streamyx atau Celcom, hubungi sy 0126907705 - Faizul. Sy boleh bantu anda untuk menambah pendapatan. Kalau ade student UPM, UKM, UM, UNITEN dan mane student Universiti, Kolej, STPM, SPM yang nak keje part time hujung minggu bukak booth TM lg bagus, hubungi sy 0126907705 - Faizul. Opss don't worry..bukan student pun dijemput jugak, terbuka utk semua org. Seperti yg sy ckp td, dengan sertai program ni sy boleh hantar seberapa ramai staff/ejen utk pergi training ttg produk kan?Mm..anda hanya perlu pegi latihan ttg produk utk menambah ilmu anda. X pegi pun xpe. Tp, kena rajin membaca la k. Selalunya pun paling lama 2 jam je.Pastu dah phm & boleh jual. So, bagi sesiapa yang mmg tengah mencari peluang keje part time, nak tambah pendapatan or ape2 je yang kena mengena dengan zaman duit lebih ni. Hubungi sy k (0126907705 - Faizul).


Bagi yang sedang mencari idea ttg bagaimana menjana wang di internet, anda boleh download laporan percuma yang saya sediakan bertajuk "Sedekad Berlalu : Pengalaman Menjana Wang Di Internet". Bagi yg baru berjinak2 nak cari or sertai program menjana wang diinternet ni, sy nasihatkan baca dulu laporan sy sebelum anda "tertipu" atau "terkena". 10 tahun beb...mcm-mcm dah sy cuba kat internet ni. Di dalam repot ni sy turut kongsi program yg mmg meletop & berbaloi-baloi. Mungkin ade program yg anda teracun arini, sy dah terkena & kerugian 4 thn lepas. Mane la tau kan? Mmg kat internet ni ade pelbagai cara utk buat duit, tp kenalah rajin bertanya. Kalau malu sesat jalan, so kalau xnak tersesat kat alam Cyber ni, rajin-rajinlah bertanya.





Untuk Membaca Topik-Topik Lain Di Blog Ini, Sila Klik Link Di Bawah


The Scribble Of My Life Blog's Topic Directory

3 comments:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

bgus ni~
cam berminat~

IzwanFJ said...

Mmm..klu minat nti kontek ye :-D

student biz!!!! said...

berminat.. sy student usm penang.. bleh emel saye detailnye.. norule_sufi@yahoo.com
thanks...